پرسش از مخالفان مسیحیت: شما ادعا می کنید کتاب مقدس تحریف شده! آیا تا به حال کتاب مقدس اصلی را که تحریف نشده است، دیده اید؟
نویسنده: مهران پورپشنگ (کشیش کلیسای ایرانیان شادی در جنوب کالیفرنیا)
کسانی که به مسیحیت شک دارند، اغلب ادعا میکنند: “کتاب مقدس تحریف شده است!” آن ها بر این باورند که متن کتاب مقدس در طی قرون، تغییر کرده و تحریف شده است. ولی در پاسخ به چنین اتهامی، یک سئوال منطقی و قابل تامل پیش میآید: “اگر مخالفان مسیحیت هرگز نسخهی اصلی و بدون تحریف را ندیدهاند، چگونه میتوانند با قطعیت بگویند کتاب مقدس تحریف شده است؟”
اگر قرار بود نظریه تحریف کتاب مقدس برای اثبات ادعای خود، پرونده ای تشکیل داده و به دادگاه ارجاع دهد، بدون شک با یک سلسله چالش ها و پیچیدگی ها مواجه می گردید. یکی از مهم ترین مشکلات پرونده تحریف کتاب مقدس، فقدان کتاب مقدس اصلی و تحریف نشده بود که به ادعای مخالفان مسیحیت بعدها تحریف گردید!
قبل از پذیرفتن نظریه تحریف کتاب مقدس، لازم است شواهد تاریخی را با دقت و با اصول و تکنیک تحقیقات بررسی شود. همانطور که در دادگاه و سیستم حقوقی فرد تا زمان اثبات جرمش، بیگناه است، به همین ترتیب، بدون ارائه شواهد معتبر و موثق نمیتوان اعتبار و اصالت کتاب مقدس را زیر سئوال برد. پس بار اثبات بر دوش افرادی است که ادعای تحریف کتاب مقدس را وارد کردهاند.
فقط طرح ادعای تحریف کافی نمیباشد، باید شواهد قاطع و ملموس هم ارائه شود. ولی یک مشکل اساسی در این اتهام وجود دارد: علی رغم این که کسانی که با قاطعیت از تحریف کتاب مقدس صحبت میکنند، اما تا به حال نسخه اصلی و تحریف نشده از کتاب مقدس را به ما نشان ندادهاند. پس چگونه با چنین قطعیتی این ادعا را مطرح می سازند؟
این ادعا مشابه این است که بگوییم یک تابلو نقاشی اصل نیست، در حالی که هیچگاه اثر اصلی هنرمند را ندیده ایم.
همان اصول بنیادی شواهد و اثبات که در دادگاه اِعمال می شود و نتیجه هر پرونده را تعیین می کند، هنگام ارزیابی ادعای مربوط به تحریف کتاب مقدس هم به کار می رود. از دیدگاه یک حقوقدان و دادگاه، ادعای تحریف کتاب مقدس بدون ارائه شواهد تاریخی و بدون ارائه کتاب مقدس اصلی و تحریف نشده، قابل قبول نیست. بدیهی است مسئولیت ارائه شواهد بر عهده شاکیان و کسانی است که معتقدند کتاب مقدس تحریف شده است. این افراد مسئولیت دارند تا شواهد و مدارک معتبر و موثق را به دادگاه تحویل دهند و منتظر رای دادگاه و هیات منصفه باشند. در ضمن، تحقیقات کارشناسان ماهر نیز باید با شواهد و مدارک شاکیان هماهنگ باشد.
بدون شواهد ملموس و بدون ارائه نسخه تحریف نشده کتاب مقدس، این ادعا مبتنی بر حدس و گمان و یا توجه به شایعات بی اساس تلقی می گردد. شایان ذکر است که اظهارات مبتنی بر شنیده ها و گمانه زنی ها در دادگاه پذیرفته نمی شود. دادگاه بر شواهد ملموس، قابل تایید و مستقیم اتکاء می کند و بر اساس آن موارد رای صادر می شود.
دادگاه برای اثبات قطعی یک ادعا، به ویژه در هنگام به چالش کشیدن سند تاریخی که به طور گسترده در سراسر دنیا پذیرفته شده و میلیاردها نفر آن را به عنوان کلام خدا قبول دارند، به شواهد معتبر و مستدل نیاز دارد. از دیدگاه حقوقی، کتاب مقدس (عهد عتیق و عهد جدید) یکی از مستندترین متون باستانی است. نسخه های خطی کتاب مقدس در دوران باستان، با کتاب مقدس کنونی، هماهنگی و مطابقت دارند. بنابراین به چالش کشیدن کتاب مقدس به عنوان سند تاریخی، مستلزم انبوهی از شواهد معتبری است که تاکنون ارائه نشده است.
هم چنین برای ادعای قطعی تحریف کتاب مقدس، باید نسخه اصلی کتاب مقدس را برای مقایسه به دادگاه ارائه نمود. نبود کتاب مقدس اصلی و دست نخورده، نظریه تحریف را با چالش بزرگ مواجه می سازد و نقطه ضعف بزرگی برای این نظریه محسوب می شود. بدون داشتن کتاب مقدس اصلی و تحریف نشده، هر گونه اتهام و ادعا در مورد تغییرات متن، حدس و گمان تلقی می گردد. دادگاه به حقایق و شواهد موثق می پردازد و نه نظریه ها، فرضیه ها و شایعات. به عبارت دیگر، دادگاه محل استدلال، شواهد و بررسی دقیق شکایات است. برای اثبات ادعاها، صحت شواهد باید ارزیابی شده و سنجیده شود.
هزاران نسخه خطی کتاب مقدس از دورانهای متفاوت و نقاط گوناگون جغرافیایی جهان یافت شدهاند. با وجود این که در برخی از این نسخهها اشتباهات املایی یا تکرار یک جمله که در نسخه برداری دستی امری معمول است، مشاهده میشود، اما پیام اصلی آن تغییر نیافته است. این ویژگی، ادعای تحریف متن کتاب مقدس را تضعیف می کند. چنانچه متن ها تحریف شده بودند، تناقضات زیاد اعتقادی / الهیاتی به چشم می خوردند.
تفاوت زیادی میان خطای سهوی و خطای عمدی وجود دارد. خطایای سهوی مانند اشتباهات املایی، در هر نسخه که به صورت دستی رونویسی شده است، امری رایج است. تصور کنید کاتبان در دوران باستان، ساعت ها با ابزار ابتدایی و با تکیه بر نور طبیعی، متن ها را رونویسی (نسخه برداری) می کردند. بنابراین احتمال بروز خطاهای غیر عمدی زیاد بود.
تحریف متن، به معنی تغییر عمدی و هدفمند است. این بدان معناست که شخص یا گروهی به طور آگاهانه و در اقدام هماهنگ، تصمیم به تغییر محتوای متن برای دستیابی به یک هدف معین گرفتهاند. اگر متن کتاب مقدس عمداً تغییر می کرد، انتظار داشتیم تفاوت های فاحشی را در آموزها و روایات در نسخه های خطی مشاهده کنیم.
در تجزیه و تحلیل هزاران نسخه خطی کتاب مقدس، محققان به خطاهای سهوی برخورد کردهاند، اشتباهاتی که با توجه به رونویسی دستی در طول قرون، طبیعی به نظر میرسد. اما آنچه که بدون تغییر و بیپرده باقی مانده، پیام اصلی کتاب مقدس است. آموزهها، روایات و پیشگوییها در این نسخهها هم چنان بدون هیچ تغییری حفظ شدهاند. در برابر آزمون زمان و کاتبان، پیام کتاب مقدس از هر گونه تغییر مصون و محفوظ مانده است و همین ویژگی، نظریه تحریف کتاب مقدس را زیر سئوال می برد.
استانداردهای شواهد در دنیای حقوقی به شدت سختگیرانه است. ادعایی در سطح تحریف کتاب مقدس به مقدار قابل توجهی از شواهد مستقیم و مستحکم نیاز دارد. تا زمانی که چنین شواهدی ارائه و تایید نشود، ادعای تحریف در محدوده نظریه و حدس و گمان باقی می ماند و نمی تواند در برابر بررسی دقیق و موشکافانه دادگاه تاب مقاومت بیاورد.
نتیجه گیری
از نقطه نظر حقوقی، فقدان نسخهی اصلی و تحریف نشده کتاب مقدس، توانمندی استناد مخالفان مسیحیت به نظریه تحریف کتاب مقدس را در دادگاه به طور چشمگیری محدود میکند. پیچیدگیهایی که در ادعاهای فرضیه تحریف وجود دارد، همراه با عدم دسترسی به شواهد ملموس، این موضوع را به یک قضیه حقوقی پیچیده تبدیل میکند.
فرض کنیم که نسخهی خطی اصلی و تحریف نشده کتاب مقدس موجود بود، چنین نسخهای به عنوان یک شاهد قابل اعتماد در دادگاه عمل میکرد. این نسخه میتوانست یک مرجع واقعی را فراهم آورد تا ادعاهای تحریف شده با نسخههای دیگر مقایسه و بررسی شوند. ولی تاکنون چنین نسخهای در تاریخ به چشم نخورده است، زیرا رسولان و پدران کلیسا به آن اشارهای نکردهاند، و حتی یک نقل قول از چنین نسخهای نیز یافت نشده است.
اگر تحریف کتاب مقدس با اراده و خواست خداوند انجام شده بود، چرا او شواهد و اطلاعات مربوط به زمان، مکان و افرادی که به تحریف پرداختهاند، حذف کرد؟ حذف یک واقعهٔ مهم تاریخی میتوانست بسیاری از انسانها را از مسیر درست منحرف و گمراه سازد، زیرا آن ها به مرجع و کتاب اصلی و معتبر نیاز داشتند. چنین اقدامی با طبیعت نیکو، مهربان و عادلانهٔ خداوند سازگار نمیباشد.
مطابق قوانین بینالمللی کپی رایت تمامی حقوق مربوط به مطالب و محتویات “دفاعیات مسیحی” محفوظ است. درج کامل مقالات “دفاعیات مسیحی” در سایر صفحات فیس بوک و وب سایتها، بدون ذکر منبع و نام نویسنده یا مترجم، اکیداً ممنوع و غیرقانونی است.
0 Comments