چرا شاهدان یهوه جشن تولد مسیح را  برگزار نمی‌کنند؟

مارس 10, 2025مقالات

نویسنده مقاله: مهران پورپشنگ (کشیش کلیسای ایرانیان شادی در جنوب کالیفرنیا)

یکی از گروه های منتسب به مسیحیت، “شاهدان یهوه” می باشد. اعتقادات این فرقه همواره مورد انتقاد فرقه های پروتستان، کاتولیک و ارتدوکس بوده است. مثلا یکی از باورهای شاهدان یهوه آن است که در عهد جدید به برگزاری جشن تولد مسیح اشاره نشده، بنابراین نباید کریسمس را جشن گرفت. آیا این ادعا صحیح است؟

یک. مطابق گزارش لوقا، فرشتگان تولد مسیح را در حضور چوپانان جشن گرفتند (لوقا فصل 2 آیات 10- 14). فرشتگان حامل خبر شاد و مسرت بخش برای انسان ها بودند (آیات 10- 11). وقتی فرشتگان از تولد مسیح شادی کردند، چرا ایمانداران مسیحی از برگزاری تولد عیسی اجتناب کنند؟ چرا باید اجازه دهیم شیطان “شادی ناشی از تولد مسیح” را برباید؟

به یاد آورید که هیرودیس نمی خواست تولد مسیح را جشن بگیرد. او تصمیم داشت عیسی را به قتل برساند (متی فصل 2 آیه 16).

دوم. اگر پیامد و عواقب تولد مسیح به ترور، خشونت و وحشت منجر می گردید، پیام شاد فرشتگان دروغ از آب درمی آمد و گزارش لوقا از شادی فرشتگان، مورد تردید قرار می گرفت.

سوم. شاهدان یهوه معتقدند که “جشن تولد” آیین بت پرستان است! اگر چنین ادعایی صحیح است، چرا خدا اجازه داد فرشتگان پیام تولد تولد مسیح را با جشن و شادی اعلان کنند؟

چهارم. اگر ایوب مرد درستکار و خدا ترس بود که از گناه اجتناب می ورزید (ایوب فصل 1 آیه 1)، چرا او اجازه می داد دختران و پسرانش جشن بگیرند (ایوب فصل 1 آیه 4)؟ اگر برگزاری جشن، آیین بت پرستی محسوب می گردید، چرا شیطان به هنگام گفتگو با خدا، این نکته را یادآوری نکرد (ایوب فصل 1 آیات 8- 10)؟

پنجم. اگر “جشن تولد” آیین بت پرست ها است، چرا شاهدان یهوه سایر آیین های بت پرستان را نظیر مراسم عقد و ازدواج برگزار می کنند؟ چرا خدا اجازه داد یوسف در مصر با اجرای مراسم بت پرستان، ازدواج کند (پیدایش فصل 41 آیه 45)؟ چرا مسیح در جشن عروسی حضور یافت (یوحنا فصل 2 آیات 1- 11)؟

قدمت حلقه های ازدواج به دوران باستان بازمی گردد. مصریان در 2800 قبل از میلاد، از حلقه در جشن ازدواج خود استفاده می کردند. در روم باستان نیز زوج های بت پرست، حلقه ها را به یکدیگر هدیه داده و در انگشت یکدیگر قرار می دادند.

ششم. اگر روح خدا نویسنده اصلی کتاب مقدس است، آیا نمی دانست که مسیحیان در آینده تولد مسیح را جشن می گیرند؟ آیا در عهد جدید حکمی یافت می شود که تولد مسیح را نباید جشن گرفت؟

هفتم. برگزاری جشن سالگرد احداث معبد اورشلیم در کتاب مقدس حکم خداوند نبود، چرا مسیح در این جشن شرکت کرد (یوحنا فصل 10 آیات 22- 23)؟ این جشن سالگرد، بزرگداشت روزی بود که معبد اورشلیم در سال 164 قبل از میلاد توسط گروه یهودی “مکابی ها” تطهیر و پاکسازی شد. قبل از آن، ارتش روم با قربانی کردن یک خوک بر روی قربانگاه، معبد را نجس و آلوده کرده بودند. 

هشتم. مسیح هرگز فرمان نداد که روز یکشنبه، مسیحیان در کلیسا جمع شوند. با این توصیف، لوقا گزارش داد که “یکشنبه برای مراسم شام مقدس (عشاء ربانی)، دور هم جمع می شدیم و پولس برای ما موعظه می کرد” (اعمال رسولان فصل 20 آیه 7). این آیه، اولین گزارش عهد جدید است که می توان از آن نتیجه گرفت که مسیحیان به طور مرتب و در روزهای یکشنبه برای عبادت و اجرای مراسم عشاء ربانی جمع می شدند. هم چنین پولس به اعضای کلیسای قرنتس نوشت:” نخستین روز هر هفته، یعنی یکشنبه…” (اول قرنتیان فصل 16 آیه 2). این آیات نشان می دهد که روز یکشنبه برای استراحت و عبادت مسیحیان رسمی شده بود.

نهم. شاهدان یهوه ادعا می کنند که کریسمس (25 دسامبر) مصادف با تولد میترا (بت ایرانیان در دوران باستان) است. اگر خوانندگان عزیز به کتاب های تاریخ آیین ها و ادیان رجوع کنند، درمی یابند تاریخ و روز دقیق تولد میترا هنوز کشف نشده است، زیرا زمان دقیق تولد میترا در کتیبه های باستانی ذکر نشده. بنابراین هیچ گونه شواهد تاریخی دال بر تایید تشابه روز تولد میترا و مسیح وجود ندارد. ادعای “تولد میترا در 25 دسامبر” فقط در کتاب ها و وب سایت های مخالفان مسیحیت یافت می شود. جالب است که عهدجدید تاریخ دقیق تولد مسیح را ذکر نکرده است. بنابراین چرا باید تولد مسیح را با آیین بت پرستی مقایسه نماییم؟

 طبق یافته های باستان شناسان، کتیبه های این آیین شرح می دهند میترا از دل سنگی، در یک غار متولد می شود و نه در یک طویله! او به هنگام تولد کلاه بر سر داشت و شمشیر و تیرکمان در دست! مسیح با کلاه و شمشیر متولد نشد و رسالت او ترساندن مردم و قتل دشمنان مسیحیت نبود. فرشته به چوپانان گفت:”نترسید، من حامل مژده ای برای شما هستم، مژده ای مسرت بخش برای همه مردم” (لوقا فصل 2 آیه 10). مسیح فرمود:” خدا آنقدر جهان را محبت نمود که پسر یگانه خود را فرستاد” (یوحنا فصل 3 آیه 16). خدا دنیا را محبت کرد و آن را مورد غضب، داوری و مجازات قرار نداد.

نخستین پیشگویی درباره ظهور مسیح به هزاران سال قبل از افسانه های ایرانی/ رومی باز می گردد (پیدایش فصل 3 آیه 15). صدها سال قبل از تولد مسیح، اشعیاء نبی پیشگویی کرد که مسیح از یک باکره متولد خواهد شد (اشعیاء فصل 7 آیه 14). محل تولد نیز در بیت الحم پیشگویی شد (میکاء نبی فصل 5 آیه 2).

دوران شکوفایی آیین میترا زمانی بود که نسخه نهایی عهد جدید (تعالیم مسیح و رسولان) نوشته شده بود. بنابراین بسیار دیر بود که آیین میترا تاثیری بر رشد مسیحیت در قرن اول گذاشته باشد. مسیحیت دارای بنیان تاریخی است، در حالی که آیین میترا فاقد شواهد تاریخی می باشد.

دهم. فرض کنیم ادعای مخالفان مبنی بر 25 دسامبر مصادف است با آیین بت پرستی، درست باشد. آیا خدا با این تغییر نمی خواست آیین خشن بت پرستی، به مهر و محبت مسیحیت تبدیل شود؟ آیا بشارت انجیل نمی تواند حتی در قالب جشن و سرور ارائه شود؟ چرا نباید توجه را به پیام کریسمس مبنی بر نجات بشر از گناه معطوف کرد؟

یازدهم. عید یهودی “حنوکا” معروف به “عید نورها” در 25 ماه کیسلو برگزار می شود که به روز 25 دسامبر بسیار نزدیک است. مسیح “نور جهان” نامیده شد (یوحنا فصل 8 آیه 12، فصل 9 آیه 5 و فصل 12 آیه 46). این امر از سر شانس و تصادف نیست.

دوازدهم. کتاب مقدس می فرماید:”بعضی تصور می کنند که مسیحیان باید روزهای مقدس یهودیان را به عنوان روزهای مخصوص عبادت خدا نگه دارند، اما بعضی دیگر چنین کاری را بیهوده می دانند و معتقدند که همه روزها به طور یکسان از آن خداوند است. در مورد این گونه مسائل، هر شخص باید برای خودش تصمیم بگیرد. آنانی که در روزهای مخصوصی خدا را عبادت می کنند، کار خوبی می کنند، چون به این وسیله به خدا احترام می گذارند. آنانی هم که فرقی بین روزها قائل نمی شوند، کار خوبی می کنند، چون کارشان برای خشنودی خداوند است” (رومیان فصل 14 آیات 5- 6).

سیزدهم. تولد مسیح “یک بار” در تاریخ بشر رخ داد. واقعه تولد عیسی، در چارچوب احکام نیست، بلکه نکته ای است که با دل انسان سرو کار دارد. برگزاری جشن کریسمس احترامی است به محبت خدا که پسر یگانه خود را به جهان فرستاد تا انسان ها از قلمرو و چنگال گناه آزاد شوند. همان طور که ذکر شد، فرشتگان از تولد مسیح شاد شدند و جشن گرفتند. در حالی که واقعه تولد عیسی، حامل پیام شادی و امید برای بشر بود. چرا سالگرد تولد مسیح را نادیده بگیریم و خود را از شادی محروم سازیم؟ چرا جشن تولد مسیح را به یکدیگر تبریک نگوییم؟ جالب است در این زندگی زمینی، برای  روزهای خاصی جشن می گیریم، اما چرا جشن تولد مسیح را باید حذف و سانسور کنیم؟

مطابق قوانین بین‌المللی کپی رایت تمامی حقوق مربوط به مطالب و محتویات “دفاعیات مسیحی” محفوظ است. درج کامل مقالات “دفاعیات مسیحی” در سایر صفحات فیس بوک و وب‌ سایت‌ها، بدون ذکر منبع و نام نویسنده یا مترجم، اکیداً ممنوع و غیرقانونی است.

این مطلب را با دوستانتان به اشتراک بگذارید

«پس بگذارید نور شما بر مردم بتابد تا کارهای نیکتان را ببینند و پدر شما را که در آسمان است، بستایند.» مَتّی ۱۶:۵

0 Comments

Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *